Vrouwen in't wit 25 Scheurbuik

Beschrijving

Dat verhaal al gehoord van de chirurg die met een anesthesiste was getrouwd en die zo nu en dan slaande ruzie had met zijn vrouw... in de operatiekamer? En het geval van de leerling-verpleegster die 's avonds thuis de theorie die ze overdag op school had geleerd, aan de praktijk toetste en daarbij haar bejaarde ouders als proefkonijnen gebruikte? Of van de ziekenhuistelefoniste die eerste-telehulp aanbood?
De patiënt die het allemaal overleeft, zou het soms anders gewenst hebben. Maar ook voor de lezer is deze reeks niet zonder gevaar. Van lachen krijg je dan misschien geen scheurbuik, wel schuddebuik. En ook dat kan pijnlijk zijn.

De auteurs

Philippe Bercovici (Nice, 1963) is lange tijd de jongste auteur uit het stripgilde geweest, want hij was pas veertien toen hij begon samen te werken met scenarist Raoul Cauvin, grootmeester in zijn discipline. De meester en de leerling hebben elkaar wederzijds geïnspireerd. Ze hebben zich te goed gedaan aan elkaars talent (naar rato van 20 druppels vóór de maaltijd, driemaal daags) en zo is uiteindelijk deze reeks ontstaan die door de 'witte sector' gevierd en bejubeld wordt. Cauvin en Bercovici hebben genoeg ideeën voor nóg eens vijfentwintig albums, want elke dag sturen artsen en verplegend personeel de auteurs echt gebeurde anekdotes in geuren en kleuren.

Productspecificaties
Hoofdreeks: Vrouwen in 't wit
Categorie: Strips
Afmetingen: 213mm x 295mm
Uitgever: Dupuis
EAN: 9789031425600
Uitvoering: Softcover
Pagina's: 48
Verschijningsdatum: 04/02/2004
Prijs: 7,95€