Jojo 14 De vier seizoenen

Beschrijving

De vier seizoenen van een kind

Wist je dat de herfst veel lawaai maakt? Dat er honderd en één manieren zijn om vóór middernacht je kerstpakjes open te maken? Dat je soms bovenmenselijke inspanningen moet leveren om je schoolrapport veilig thuis te brengen?
Mocht je dat allemaal vergeten zijn, dan is de verwondering voor je kindertijd helaas helemaal verdwenen.
Aan de hand van een hele reeks anekdotes, die worden verteld op het ritme van de vier seizoenen, brengt André Geerts op zijn originele en persoonlijke manier het leven van Jojo. De verhalen van het knaapje zijn luchtig of zwaar op de hand, ze gaan van liefde tot gruwel. Maar altijd zonder wrok! Een fijne glimlach kan plotseling overgaan in een hilarische bulderlach.
En ook al is de kinderwereld die Geerts in beeld brengt geïdealiseerd, hij is nooit helemaal roze... maar ook nooit helemaal zwart.

 

André Geerts (Brussel, 1955) had banketbakker, apotheker, tekstschrijver, tennisprof of winnaar van de Ronde van Frankrijk kunnen worden, maar koos gelukkig voor ons allen voor het stripverhaal. Hij maakt bijvoorbeeld cartoons (Ondankbare Wereld: 'Goedemorgen!' en 'Goedenavond!' in de collectie Vrolijke Vlucht bij Uitgeverij Dupuis), voor hij in 1983 de reeks 'Jojo' creëert, een charmant inkijkje in de wereld van het kind, die hem beroemd zal maken. De frisse, authentieke schildering van de dagelijkse avontuurtjes van dit vertederende jochie heeft fans van alle leeftijden. Geerts is een groot kind gebleven.

Productspecificaties
Hoofdreeks: Jojo
Categorie: Strips
Afmetingen: 213mm x 295mm
Uitgever: Dupuis
Serie: Jojo
EAN: 9789031426232
Uitvoering: Softcover
Pagina's: 48
Verschijningsdatum: 04/08/2004
Prijs: 7,50€