Ballon Media is een uitgever van kinderboeken en strips, actief over heel de wereld. 

April 2008: het startschot om de activiteiten van
kinderboekenuitgever De Ballon, boekverdeler Balloon Books en striplabel Mezzanine samen te brengen onder een nieuwe gemeenschappelijke koepel: Ballon Media.

Al meer dan 10 jaar voert Ballon Media volgende activiteiten uit met passie.

KINDERBOEKENUITGEVER

Met Ballon worden ze groot. Een ruim assortiment kleurrijke activiteitenboekjes voor elk moment en elke leeftijd. Voor jongens en meisjes tussen nul en negen jaar.
Bijzondere boeken brengen geluk. Prachtige doe-en leesboeken die jonge kinderen prikkelen om te lezen en op ontdekking te gaan. De vier blaadjes staan symbool voor interactie tussen ouder en kind, beleving, verbeelding en verwondering.
Kwalitatieve jeugdfictie voor jongens en meisjes tussen zeven en tien jaar. Een verzameling van internationale bestsellers, stuk voor stuk origineel en mooi vormgegeven boeken die kinderen in één ruk willen uitlezen.

STRIPUITGEVER

Strips voor het hele gezin. Wie is er niet groot geworden met Jommeke? Het avontuur lonkt keer op keer, in Zonnedorp maar ook in alle uithoeken van de planeet. Grappige, positieve verhalen waar jong en oud blij van wordt. Ballon Comics, een verzameling familiestrips (Jommeke, Game Over, Kid Paddle, Wielergek,…) die in geen enkele boekenkast mag ontbreken.
A perfect blend of brilliant stories you will be blown away by. Een uitgelezen selectie voor de liefhebbers van de betere strip. Albums die u omverblazen. Met nadruk op nieuw werk van aanstormend talent én gevestigde waarden. Via Blloan bieden we nieuw talent ook een forum naar andere uitgevers en markten.
Het allerbeste van wat de Belgische strip te bieden heeft. Topreeksen zoals Thorgal, XIII en Largo Winch, parels van one-shots, beklijvende graphic novels en honderden andere toptitels die je gelezen moet hebben.
YIEHA, dé digitale winkel voor e-strips. Jouw strips altijd en overal bij de hand op www.YIEHA.be of in de YIEHA-apps (beschikbaar in de Apple Store en op Android). YIEHA is een samenwerking tussen Ballon Media en Standaard Uitgeverij.

BOEKVERDELER

Exclusieve verdeler in Vlaanderen en Nederland van de eigen uitgaven (Ballon Kids, Klavertje Vier, Blloan Junior, Ballon Comics, Blloan), de Nederlandstalige uitgaven van Dupuis, Dargaud, Le Lombard, Glénat en Casterman en de Heerlijke Hoorspelen van Het Geluidshuis, Fleurus en de Loco Leerspellen van Noordhoff.

Export van eigen uitgaven maakt een groot deel uit van de activiteiten van Ballon Media. Jaarlijks worden ongeveer 2.500.000 boeken verkocht in 104 landen en 68 talen. Ballon Media is actief in héél Europa en ver daarbuiten.

Rechten en licenties worden eveneens door Ballon Media verkocht: voorpublicaties, gebruikslicenties, producten op maat en merchandising voor zowel eigen uitgaven (Ballon Kids, Jommeke) als de Nederlandstalige uitgaven van Dupuis, Dargaud, Le Lombard, Glénat en Casterman.