blog
Categorie: Strips

Drie reeksen die niet mogen missen in je sciencefictioncollectie: Marvano. Ravian. Renaissance. Klinkt als muziek in de oren? Lees snel verder.

1. De eeuwige oorlog - een nieuw begin

De eeuwige oorlog, de oerklassieker van Marvano, voor het eerst in een integrale uitgave samen met het vervolg: Een nieuw begin.

William Mandella is soldaat in een leger dat moet vechten tegen een buitenaards volk, de Tauranen. Niemand heeft ze ooit gezien dus niemand weet hoe ze er precies uitzien. Op een verre planeet gaat William een Tauraanse basis vernietigen, samen met een vijftigtal makkers die zijn getraind om te doden. Hij beseft dat ze hun op dat moment de weg naar de oorlog tonen. Een oorlog die eeuwig zal duren, tot er een diepe en onherstelbare verandering voor de mensheid plaatsvindt.

Deze unieke integrale omvat Marvano’s bekroonde stripbewerking van The Forever War, de sf-roman van Haldeman, en het vervolg: Een nieuw begin.

Enola: ‘Eigenlijk is het zeer jammer om vast te moeten stellen dat dit album nog steeds zo actueel is. De zinloze missies, de holle retoriek, zelfs de massahysterie: het zit er allemaal in en is vaak beangstigend herkenbaar, en niet alleen voor wie morgen nagelbijtend nieuwsbron na nieuwsbron consulteert om te zien wie de minst bekwame VS-president aller tijden opvolgt.’
9789031436989_LR-(1).jpg

2. Ravian

Het langverwachte 23ste deel van Ravian, de mythische reeks rond de twee tijden ruimteagenten: Ravian en Laureline.

De Ravian-saga begint in 1967 met De vierde dimensie en eindigt 43 jaar later met deel 21, De tijdopener. Herinneringen aan de toekomst biedt een nieuwe blik op de belevenissen van Ravian en Laureline, die tussen de plooien van de tijd waren verdwenen. Na het 22ste deel uit 2014, duiken we in dit 23ste album nog wat dieper in die herinneringen aan de toekomst. Mézières en Christin beschrijven als rasechte melkwegtoeristen een toekomst - of, beter gezegd, verschillende mogelijke toekomsten - en brengen op die manier nieuwe interpretaties die vol nostalgie, humor en… verrassingen zitten. Kortom, iets nieuws in het verleden van de toekomst!
9789085585077_LR-(1).jpg

3. Renaissaince

Eerste deel van een futuristische sciencefictiontrilogie van de hand van Blanchard en Duval, met tijdloze tekeningen van Emem.

2084, de ergste scenario’s over de toekomst van de aarde zijn bewaarheid geworden. De Federatie besluit een interventie op touw te zetten op deze uitstervende planeet. Swänn, een jong en oprecht buitenaards wezen, geeft zich op als vrijwilliger. Hij is afkomstig van een planeet die lijkt op een geslaagde versie van onze wereld en wil bijdragen aan de vredesmissie op aarde en zo haar ondergang vermijden. Zijn ontmoeting met Liz, in Texas, is het begin van een botsing tussen twee werelden…
9789085585718_LR-(1).jpg