blog
Categorie: Strips

Ballon Media lanceert in samenwerking met STOP DARMKANKER het album ‘Dirk, het leven is een strijd waard’. Het album zal de lezer informeren en voorlichten over darmkanker en belang van het vroegtijdig opsporen daarvan, want darmkanker kan in de meeste gevallen vermeden worden.
 
Samen met striptekenaar Mario Boon schreef Dr. Luc Colemont het scenario van ‘Dirk’. Het album over een 50-jarige geschiedenisleraar die geconfronteerd wordt met darmkanker. Een spannend en ontroerend verhaal.

Klik hier voor meer informatie over de strip.

DirkStrook1.jpg
 
Vijftig worden is tegenwoordig geen prestatie meer. Ook niet voor Dirk. Uit liefde voor zijn dochters en de eeuwige stad, Rome, overwint hij zijn vliegangst nog één keer. Toch duiken donkere wolken op wanneer bij terugkomst darmkanker vastgesteld wordt. Hij komt terecht in een rollercoaster van emoties, van diepe dalen tot nieuwe liefdes. In het Antieke Rome duurde het gemiddeld zes maanden om van iemand een gladiator te maken. Chemotherapie voor darmkanker duurt ongeveer even lang en dat is in dit verhaal geen toeval. Zowel Decius als Dirk ontdekken dat het leven een strijd waard is.
 
Darmkanker is een ziekte waar nog steeds onvoldoende aandacht aan besteed wordt. Dr. Luc Colemont en zijn vzw Stop Darmkanker strijden onvermoeibaar om mensen te informeren over het belang van het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Hoe meer informatie, hoe minder darmkanker. Kennis delen kan levens redden.